woensdag 4 maart 2015

Clover vs Prym

Sinds kort heb ik de grotere maten ergonomische haaknaalden van Prym in de webwinkel. Nog niet alle maten zijn op voorraad, maar ze zijn gewoon bestelbaar en doorgaans binnen 2 dagen in huis. Maar wat is nu het verschil tussen de populaire Clover Amour (sinds kort ook in grote maten) en de ergonomische haaknaalden van Prym?
Allereerst natuurlijk de prijs, de Prym naalden zijn goedkoper dan de Amour. Ik vind persoonlijk dat je dat ook wel een beetje kan zien. De Clover voelt steviger aan en ziet er wat "duurder" uit dan de Prym.
De Clover is een stuk kleiner dan de Prym. Ik denk dat mensen die wat grotere handen hebben de Prym heel fijn vinden haken. Ik heb zelf kleine handen en vind qua formaat de Clover prettiger in de hand liggen. Bij de Prym heb ik de neiging de naald bij het witte gedeelte vast te houden en dat is niet de bedoeling. De grotere naald van Prym geeft wel veel werkruimte.
De haak van de Prym naald is wat dieper dan die van Clover naar mijn idee. Ik heb daar tijdens het haken geen last of voordeel van gehad, ze haakten beide prettig.
De Prym ergonomische haaknaald.
De Clover Amour haaknaald.

Mijn conclusie? Persoonlijk vind ik de Amour prettiger in de hand liggen en wat mooier qua materiaal. Maar de Prym is dan ook wat goedkoper en een prima alternatief voor de Amour. Zeker als je haaksteken gebruikt waar je veel lussen op de naald hebt, is de lange Prym wel prettig. Ik blijf zelf fan van de Amour, maar de Prym is een zeer goede haaknaald voor een mooie prijs.


1 opmerking: